Langue FR NL

Welkom bij EduCode

Brussel, België
27, 28, 29 augustus 2018

Bozar & HE2B-ESI & HE2B-ISIB

Een internationale conferentie om alle belanghebbenden in het onderwijs te informeren, te informeren en te interesseren voor de digitale uitdagingen.


Over EduCode

Educode is de eerste editie van een jaarlijks internationaal colloquium gewijd aan onderwijs, praktijken en onderzoek op het gebied van digitaal. Het is het resultaat van samenwerking tussen verschillende belangrijke digitale spelers in binnen- en buitenland.

Het Educode colloquium vindt plaats van 27 tot 29 augustus 2018 op verschillende locaties in Brussel binnen een straal van 500 meter rond het Koninklijk Paleis en het Federaal Parlement.

De conferentie is gratis voor Franstalige leraren geregistreerd bij IFC. Zie meer info op registratie.

De organisatie van deze conferentie is in wezen vrijwillig . Alle hulp en ondersteuning zijn welkom.

In het bijzonder kunt u doneren

Elk hulpvoorstel kan worden gestuurd naar aider@educode.be.


Programma overzicht

Maandag 27

Op 27 augustus 2018 kunnen in Bozar leraren, directies en het grote publiek conferenties, een rondetafelconferentie, een interactieve show bijwonen om deze nieuwe digitale wereld, zijn uitdagingen en kansen te begrijpen.. Tijdens de pauzes kunnen ze een groot aantal actoren ontmoeten, voornamelijk verenigingen, die activiteiten aanbieden die verband houden met digitaal en training. Oplossingen voor kinderopvang met activiteiten worden georganiseerd zodat alle ouders kunnen deelnemen.

Dinsdag 28

Dinsdag 28 augustus op ESI, leerkrachten zullen worden uitgenodigd voor vele praktische workshopseen rondetafel bijwonen en deelnemen aan vele praktische workshops waarin zij de leerlingen zijn, om hun alter ego's te vinden, inhoud en ervaringen met hen te hergebruiken in de klas wat ze hebben geleerd. Deze hands-on workshops zullen zich richten op een breed scala aan onderwerpen rond onderwijs en het gebruik van digitaal en computerdenken, en nieuwe manieren van werken die digitaal zijn.

Woensdag 29

Woensdag 29 augustus op Bozar, in de galerij Ravenstein, degenen die nadenken over het gebruik en proberen ze te generaliseren zoveel als te specialiseren, onderzoekers in het onderwijs over het gebruik van digitale, leraren die hun praktijken willen delen, zullen elkaar ontmoeten in een conferentie voor uitwisseling van ervaringen en onderzoekspresentaties. Oplossingen voor kinderopvang met activiteiten worden georganiseerd zodat alle ouders kunnen deelnemen.


Speakers


blootstelling

Tijdens de koffiepauzes en maaltijden zullen alle structuren (verenigingen, openbare instellingen, scholen, commerciële bedrijven ...) die actief zijn in de digitale onderwijssector in België en elders vertegenwoordigd tijdens de conferentie, hun prestaties presenteren in de blootstelling.

Dit zal vooral toegankelijk zijn tijdens koffiepauzes en lunch en diner.

Het zal een gelegenheid zijn voor leraren, hun directoraten, gekozen functionarissen en hun teams, evenals voor de overheid om kennis te maken met de grote verscheidenheid aan digitale actoren op het gebied van onderwijs. Ze zullen scholen kunnen helpen en helpen bij een missie van ondersteuning en training voor het vele gebruik van digitale technologie.


partners

De partners van de conferentie zijn alle actoren die de kwestie belangrijk vinden en die willen bijdragen in de mate van hun middelen. Ze zijn Belgische en buitenlandse, meestal associatief. Sommige bieden essentiële financiële steun, de anderen nemen deel aan de promotie en verspreiding van informatie rond de conferentie, zijn lid van het organisatiecomité van de conferentie, houden toezicht op workshops...

Velen nemen deel aan de tentoonstelling van maandag 27.Onze partners

inschrijving

Definitieve registraties zijn nu mogelijk door op de onderstaande knop te klikken.

AANDACHT: voor het organiseren van de dag, moet elke persoon die deelneemt aan de workshops van dinsdag 28 augustus zich registreren in het systeem. Het is daarom mogelijk om voor deze dag slechts één ticket tegelijk te kopen. We nemen per e-mail contact met u op zodra de lijst met de vele workshops beschikbaar is en klaar om te kiezen.

Dagen van 27-28-29 augustus van 9u tot 19u

Conferenties
27 augustus
Workshops
28 augustus
Exchange & Pooling
29 augustus
Bozar HE2B Bozar
25 €
0 € prof
25 €
0 € prof
100 €
0 € prof

Deze training maakt deel uit van het stageprogramma van IFC. Het is gratis voor leerkrachten basisonderwijs en secundair onderwijs van de Federatie Wallonië-Brussel geregistreerd op de IFC-website. Ga naar de IFC-website www.ifc.cfwb.be om u te registreren. U hebt een trainingsregistratiesleutel (C.I.F.) nodig die verkrijgbaar is in uw kantoor. De codeverwijzing voor deze 3 dagen educode training is nummer 503001719.

Elementaire en secundaire leraren die worden ingeschreven in de IFC kunnen de code EDUCODEIFC2018 invoeren op het moment van registratie en ontvangen een gratis toegang voor elke dag. Toekomstige docenten en studenten van universiteiten kunnen zich bijvoorbeeld vanaf 13 augustus registreren voor IFC en profiteren van dezelfde gratis toegang. Ze kunnen zich al op onze site registreren met de code EDUCODEIFC2018HE.

Deze kortingscodes werken mogelijk niet, het tijdstip van hun instelling. Als ze niet werken, schrijf ons dan op info@educode.be en geef uw commentaar en uw boekingswensen. We nemen opnieuw contact met u op.

Feestelijk concert van 27 augustus om 20: 30 uur

Cat 1 Cat 2 Cat 3 Cat 4
35 € 29 € 22 € 15 €

Praktische informatie

Educode-deelnemers worden verwacht van 8.30 uur tot elk van de drie dagen. Conferenties en workshops beginnen om 09:00 uur scherp.

De dagen zullen plaatsvinden:

 • Maandag 27 augustus in Bozar, ingang Ravensteinstraat, 23 tot 1000 Brussel
 • Dinsdag 28 augustus op de ISIB, ingang Koningsstraat, 150 tot 1000 Brussel
 • Woensdag 29 augustus in Bozar, toegang tot de Ravenstein-galerij (1e verdieping - balkon)

Breng registratiedocumenten mee voor eenvoudige verificatie.

Op maandag 27 en dinsdag 28 augustus kunnen deelnemers bij aankomst broodjes bestellen voor de lunch. Koffie en drankjes worden ter beschikking gesteld.

Op woensdag 29 augustus zijn maaltijden en drankjes inbegrepen in de registratie.


Plaatsen

HE2B-ISIB

Rue Royale 150 à 1000 Bruxelles

Plus d'infos

Bozar

Rue Ravenstein 21, 1000 Bruxelles

Plus d'infos

HE2B-ESI

Rue Royale 67, 1000 Bruxelles

Plus d'infos

Hotels


BRU XEL LES


Brussel is de hoofdstad van België en Europa. De middeleeuwse Grote Markt is enorm. Het heeft veel gebouwen uit de 17e eeuw en organiseert dagelijks bloemenmarkten. Het Atomium, de Eiffeltoren van Brussel, is in 2006 heropend en biedt een adembenemend uitzicht zowel van binnen als van buiten. Architectuurliefhebbers mogen het Horta Museum niet missen, dat is gevestigd in het huis van de grote Belgische architect Victor Horta. De clubs en bars van St. Gery Square falen nooit. Zeevruchten zijn er in overvloed in St. Catherine. Wilt u meer informatie over Brussel, klik dan hierOproep tot het indienen van voorstellen

Laat ons weten wat uw standvoorstellen zijn binnen de tentoonstelling voor maandag 27 en post op woensdag 29 door op de onderstaande knop te klikken die u interesseert.

De voorstellen voor workshops 28 en mondelinge communicatie voor 29 zijn nu gesloten. U vindt deze lijst binnenkort op deze site.


Presse

Een persconferentie werd gehouden op maandag 7 mei 2018 om 11 uur in de Royal Academy.Er wordt ook een perspunt georganiseerd op de eerste dag van het evenement, maandag 27 augustus om 13 uur.

U kunt ook nuttige documenten downloaden door op de onderstaande link te klikken.

Documents

Contact

Alexandra Gérard

Responsable de la logistique

 • +32 4 229 27 52
 • alexandra@educode.be

Julie Henry

Coordinatrice des ateliers du 28 et des échanges du 29

 • +32 81 72 52 82
 • julie@educode.be

Nicolas Pettiaux

Initiateur et coordinateur

 • 0496 24 55 01
 • nicolas@educode.be

Alain Gallez

Copilote

 • 0495 54 55 90
 • alain@educode.be